Veelgestelde

Ik wil voor de eerste keer een botox behandeling laten uitvoeren, hoe werkt het?

Voor een behandeling of een consult kun je de desbetreffende kliniek bellen of mailen. Bij het eerste gesprek of mail correspondentie zal de kliniek uitleggen dat je als eerste een afspraak moet inplannen voor een consult. Tijdens deze (live) consult in de kliniek zal de arts met jou bespreken wat jou medische geschiedenis is en zal hij vragen naar jou wensen en behoeften. Hierin zal de arts eerlijk advies geven of de wensen en behoeften realistisch zijn. Ook zal de arts aangeven welke behandeling het beste past om het optimale resultaat te behalen. Tijdens het consult kan jij bepalen of je gelijk de behandeling wilt laten uitvoeren of er nog over wilt nadenken en een volgende afspraak in te plannen.

 

Waar moet ik op letten bij een kliniek of arts zodat ik een zo veilig en kwalitatief mogelijke behandeling kan krijgen?

Er zijn 3 belangrijke criteria om de veiligheid en kwaliteit van een botox of filler behandeling te waarborgen;

  • Kijk of de arts aangesloten zit bij een Nederlandse of internationale vereniging die betrekking heeft tot het scholen of nascholen van cosmetische artsen en plastische chirurgen.
  • Kijk of de kliniek werkt met A merken, tot de A merken behoren producten als Botox Allergan, Bocouture, Croma fillers (Saphya), Juverderm fillers, Restylane en Radiesse.
  • Kijk naar onafhankelijke reviews van klanten van de betreffende kliniek. Een goede informatiebron hiervoor zijn de Google My Business reviews.

Voor uitgebreidere informatie kunt u de volgende blog lezen waarin deze 3 criteria uitgezocht kan worden voor een betreffende arts of kliniek; www.lookingyoung.nl/blog

 

Is een botox consult gratis?

Een consult bij een injectables kliniek is meestal gratis. Dit is echter heel afhankelijk van de kliniek zelf en de bedrijfscultuur die de kliniek hanteert. Bij Looking Young is een botox consult gratis en is een nabehandeling ook altijd gratis.

 

Wat kost een botox behandeling?

Één zone botox behandeling in Nederland zal je tussen de €100-€200 euro kosten afhankelijk van de hoeveelheid botox die de arts nodig acht om de rimpels glad te strijken. Meestal wordt de prijs bepaald aan de hand van het aantal zones dat dient behandelt te worden. Indien de prijs lager is dan €100 betekent dit dat een kliniek/arts werkt met baby botox. Baby botox is een halve zone.
Vraag de kliniek ook altijd even met welke merk ze werken. De 3 bekendste merken zijn Botox Allergan, Bocouture en Botox Azzalure.

 

Hoe kan het dat de prijzen zo verschillen voor een botox behandeling bij verschillende klinieken?

De prijsverschil voor een botox behandeling kan verschillen omdat klinieken verschillende merken gebruiken. Wij raden 3 botox merken aan die al jarenlang veilig en kwalitatief gebruikt worden. Botox Allargan, Bocouture en Botox Azzalure. Indien een kliniek een ander merk gebruikt kan de prijs een stuk goedkoper zijn. Ook kan de locatie (centrum van de stad) van de kliniek en een arts met een bekende naam in de cosmetische geneeskunde de prijs doen toenemen van een behandeling.

 

Wat is botox?

Botox, ook wel bekend als Botuline Toxine in de medische wereld, is een stof die de prikkeloverdracht tussen de zenuw en de spier beïnvloedt. Daardoor kan de spier niet meer goed samentrekken of wordt de zweetproductie onmogelijk. Botox is een gezuiverd eiwit dat veel wordt gebruikt voor rimpelbehandelingen en volumebehandelingen. Wanneer het met een heel dunne naald in bepaalde spiergroepen wordt geïnjecteerd, ontspant de spier en wordt de spier tijdelijk stil gelegd. Hierdoor kan de huid zich herstellen op de plaats van de rimpel. Het eiwit wordt al sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw gebruikt door neurologen en cosmetische artsen over de gehele wereld. Het middel wordt als veilig beschouwd en er wordt zelden melding gemaakt van een allergie voor dit product.

 

Voor welke gezichtsdelen werkt botox het beste?

Botox wordt het meest gebruikt voor frons rimpels, horizontale lijnen op het voorhoofd, kraaienpootjes, afhangende mondhoeken, Gummy smile (tandvleeslach) en de wenkbrauwlift.

 

Hoe lang werkt botox?

Na een botox behandeling zal het effect van de behandeling na 10 dagen tot 2 weken optimaal zijn. De werking van de behandeling houdt zo een 4-6 maanden aan. Daarna dient een vervolg behandeling plaats te vinden voor een blijvend effect.

 

Wat mag ik wel en niet doen na een botox behandeling?

In principe mag je alles doen na een botox behandeling. Echter wordt er aangeraden om de sauna en zwaar sporten 48 uur na een botox behandeling te vermijden omdat dit een negatief effect kan hebben op de duur van de effectiviteit.

 

Doet een botox behandeling pijn?

De behandeling is vrijwel pijnloos en wordt met een heel dunne naald geïnjecteerd.

 

Is het zichtbaar dat er iets is gedaan aan het gezicht na een botox behandeling?

Gedurende een uurtje is de injectieplaats wat zichtbaar. Daarna niet meer.

Copyright © Looking Young – Botox Groningen
KvK: 3780747
BTW: NL226293117B01