PDO-draden

PDO-draden

PDO draadjes waren voor de Nederlandse cosmetische wereld dé grote vernieuwing in 2014. De draadjes gemaakt van polydioxanon – een stof die al jaren veilig wordt gebruikt in de fabricage van oplosbare hechtingen – worden onder de huid geplaatst op verschillende diepten, en lossen in zo’n acht maanden tijd geheel op. De draadjes zetten het lichaam aan tot het aanmaken van collageen en elastine. Er zijn ook al publicaties waaruit blijkt, dat ook de eigen hyaluronzuurproductie wordt gestimuleerd. Dat alles leidt tot een verjonging van de huid die wel tot twee jaar zichtbaar kan blijven. Draadjes kunnen worden gebruikt voor het strekken van de huid, het comprimeren van overtollige huid en het verbeteren van de structuur. Belangrijke toepassingen zijn de kraaienpootjes, de wenkbrauwlift, de rokerslijntjes, de verticale plooien op de wangen, marionetlijntjes en het verbeteren van de kaaklijn. Heel mooi is ook het resultaat bij de behandeling van plooien en rimpels in het decolleté. Ook de slappe huid van de achterzijde van de bovenarmen en de binnenzijde van de bovenbenen reageert bijzonder goed op deze nieuwe therapie.

De draadjes worden onder steriele omstandigheden door de cosmetisch arts ingebracht na een verdoving van de huid door middel van een crème. De draad wordt met een lange, zeer dunne holle naald ingebracht en is na inbrengen totaal onzichtbaar. De insteekopeningen zijn na 12 uur meestal weer onzichtbaar.

De prijs van de behandeling is afhankelijk van het aantal  en het soort gebruikte draadjes. Een heel mooie toepassing van de PDO-draadjes is de verjonging van het decolleté. Rimpels en lijnen daar verraden vaak je leeftijd. Met een klein aantal draadjes wordt het decolleté onmiddellijk veel strakker. Soms kun je dat nog combineren met een mesotherapie met een dunne filler.  Het resultaat zie je al na 10 dagen en blijft tot twee jaar zichtbaar. De kosten van een dergelijke ingreep variëren vanaf €300 zonder filler tot vanaf €450 met filler. In plaats van een botulinetoxine injectie in de frons kun je er ook drie draadjes plaatsen. Die geven 18 maanden effect en de mimiek blijft behouden. Je kan dus gewoon blijven fronsen, alleen is de rimpel veel minder zichtbaar. De kosten van deze behandeling zijn voor het plaatsen hetzelfde als voor eenmaal botulinetoxine (en dat effect is hooguit vier maanden duidelijk te zien).

Door steeds verbeterde techniek in het plaatsen van de draadjes en in de keuze uit de verschillende soorten, zijn mooie wenkbrauwliften mogelijk en bij voorbeeld het ophogen van het jukbeen. Daarbij worden niet de rechte draden gebruikt , maar de schroefvormige en de draad met weerhaakjes. De schroefdraadjes geven veel volume, de weerstandsdraden kunnen veel trek aan. De resultaten zijn mooi, heel natuurlijk en blijven zeker een jaar duidelijk zichtbaar.