Blog

Blog 2

Beste lezers, welkom bij onze 2e blog.

In onze 1e blog hebben wij tips gegeven via welke criteria jij erachter kan komen of een arts/kliniek veilig en kwalitatief werkt. Wil jij een botox of filler behandeling voor de eerste keer ondergaan maar weet je niet waar en/of twijfel jij? Lees dan onze 1e blog om jou verder te helpen.

Waar wij het vandaag over willen hebben is de prijs binnen de injectables markt en de verschillende klinieken. Zoals wij in onze 1e blog al hadden beschreven zullen de prijzen niet te veel moeten verschillen bij klinieken die met dezelfde producten/merken werken. Echter verschillen de prijzen soms wat meer dan dit nodig is.

Eén van de redenen hiervoor is dat sommige klinieken die hogere prijzen hanteren midden in het centrum zitten en de huur meer betalen dan de klinieken die buiten de stad/centrum zitten. Echter zijn er ook andere redenen uiteraard.

Binnen onze maatschappij heerst er een gedachte dat wanneer iets, een product of dienst kwalitatief is ook prijzig moet zijn. Wanneer mensen een product of dienst zien die ergens anders goedkoper is beginnen ze vaak te twijfelen of het wel even kwalitatief is. Dus de kwaliteit/prijs verhouding gedachte werkt zo bij mensen en klinieken/organisaties/bedrijven maken hier uiteraard gebruik van.

Een andere reden is dat er binnen de injectables markt en dan voornamelijk de botox markt bijna alle klinieken werken met de 3 bekendste botox merken: Allergan, Azzalure en Bocouture. Alle 3 de merken zijn top producten op de markt waarbij de inkoop prijsverschillen en de kwaliteitverschillen wel aanwezig zijn. Botox Allergan is de duurste, meest gebruikte en meest kwalitatieve ‘’botox merk’’ op de markt. Botox Bocouture is iets goedkoper en de 2e meest gebruikte merk op de markt en zeker ook kwalitatief. En Botox Azzalure is de nummer 3 merk qua inkoopprijs en kwaliteit. De reden dat de prijzen verschillen kan liggen dat een duurdere kliniek Botox Allergan gebruikt en de goedkopere kliniek Botox Azzalure gebruikt.

Informeer je dus goed met welk Botox merk de kliniek werkt.

Om het jullie gemakkelijk te maken hebben wij hieronder de prijsverschillen voor botox behandelingen uitgewerkt van alle klinieken die wij in Groningen kennen. Met welke merken de andere klinieken werken weten wij niet precies. Wij werken in ieder geval met botox Allergan bij Looking Young. Succes en informeer je goed!😊

Botox prijzen in Groningen per 
20-02-2020

   
    

Huisartskliniek

€ 100

€ 198

€ 297

Piuralift

€ 120

€ 210

€ 295

Perfectlook

€ 125

€ 225

€ 299

Beautycare Groningen

€ 125

€ 225

€ 300

Looking Young

€ 150

€ 230

€ 350

Blush clinics

€ 150

€ 300

€ 400

Olsen medi spa

€ 175

€ 300

€ 400

Moerman Groningen

€ 175

€ 325

€ 450

Dermaclinic

€ 175

€ 325

€ 450

Botox Groningen

€ 175

€ 350

€ 450

Natural beauty clinic

€ 180

€ 320

€ 450

Betan clinics

€ 185

€ 345

€ 475

Body clinic

€ 195

€ 350

€ 450

Diana Viet

€ 195

€ 375

€ 495

 

blog 1

Beste lezers,

Welkom bij onze eerste blog. Het team van Looking Young zal vanaf vandaag proberen om elke week een blog te schrijven over onze ervaringen binnen de injectables markt en hierbij tips te geven bij bepaalde situaties.

Vandaag willen wij het graag hebben over de veiligheid van botox en filler behandelingen en op welke manier een persoon zich het beste kan informeren over de kwaliteit van een kliniek en of een arts wanneer zij of hij voor de eerste keer een behandeling wilt laten uitvoeren.

Er zijn een aantal punten waarop jij kan letten wanneer jij op zoek bent naar een kliniek om een botox, filler of zelfs een happy lift behandeling uit te laten voeren. 

  1. Wanneer jij online opzoek gaat naar een kliniek voor een behandeling kom je verschillende klinieken tegen op Google of een andere zoekmachine. Jij vraagt je waarschijnlijk af hoe weet ik welke kliniek goed is en welke arts het beste is. Hier zijn een aantal mogelijkheden voor. Er zijn een aantal websites in Nederland waarop artsen en klinieken worden beoordeeld aan de hand van cijfers en recensies. Op www.zorgkaartnederland.nl kun je bijvoorbeeld de meeste werkende artsen in Nederland vinden en zien hoe patiënten/klanten hun beoordelen.
    Tevens kun jij uitzoeken of een arts waarbij jij een behandeling gaat krijgen aangesloten is bij een van de verenigingen waarbij de artsen opgeleid worden voor cosmetische ingrepen. De meeste klinieken werken met verschillende artsen dus vraag altijd wie jou gaat behandelen op de betreffende dag/afspraak. De 2 bekendste opleidingen/verenigingen in Nederland die artsen opleiden voor cosmetische ingrepen zijn de NVPC, de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie en de NVCG, de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde. Wanneer de arts waarbij jij een behandeling gaat krijgen aangesloten zit bij een van deze 2 verenigingen zit jij goed. Als laatste controle punt kun je op www.bigregister.nl zoeken op welk gebied een arts zijn specialisatie heeft afgerond. Als een arts een opleiding heeft gedaan om tandarts te worden en deze arts botox of filler behandelingen doet in een kliniek dan kun je beter naar een kliniek gaan die werken met artsen die specifiek opleidingen hebben gevolgd voor cosmetische ingrepen zoals plastische chirurgen.
  2. Een ander belangrijk punt waar jij op kan letten wanneer je een afspraak wilt inplannen, is om te kijken met welke producten/merken bedrijven werken. Meestal staan op de websites van de verschillende klinieken de merken aangegeven waarmee de desbetreffende artsen mee werken. Sommige bedrijven kopen goedkope ”B” merken in en deze zijn goedkoper en een stuk minder kwalitatief dan klinieken die met ”A” merken werken. Informeer je bij een kliniek goed in met welke merken ze werken. Voor fillers werken de meeste klinieken met de merken Juvederm (kwalitatief gezien wordt deze filler als beste gezien), Radiesse, Belotero en Princess (Saypyha). Voor Botox behandelingen zijn de 3 bekendste merken: Botox Allergan en Botox Azzalure en Botox Bocouture.
  3. Wanneer je nog steeds twijfelt naar welke kliniek te gaan ondanks de eerste twee punten kun je natuurlijk altijd een vriendin of familielid vragen of deze een botox of filler behandeling heeft gehad, bij welke kliniek en hoe dit was bevallen.

Als laatste tip die wij jullie willen meegeven is om niet te veel naar de prijs te kijken. Natuurlijk zijn sommige klinieken duurder dan andere maar als het prijsverschil te groot is kan het zo zijn dat het waarschijnlijk te mooi is om waar te zijn en dat de behandelingen uitgevoerd worden met ”B” merken/producten.
Is het zo dat 2 kwalitatieve klinieken aan de eerste 2 criteria voldoen en is de ene kliniek wat goedkoper dan de andere dan zit het prijsverschil waarschijnlijk in het feit dat de kliniek die hogere prijzen hanteert de huur wat meer betaalt en dat de keuze voor jou wat makkelijker is.

Hieronder hebben wij de links voor jou beschreven om de arts/kliniek waarbij jij een potentiele behandeling wilt laten uitvoeren te onderzoeken.

Wij wensen jou veel succes met het vinden van jou ideale kliniek/arts!

www.zorgkaartnederland.nl/plastisch-chirurg

www.nvpc.nl

www.nvcg.nl

www.bigregister.nl

Copyright © Looking Young – Botox Groningen
KvK: 3780747
BTW: NL226293117B01